Cryptocurrencies

Inleiding in een nieuwe wereld

Veel mensen schouwen argwanend naar het hele cryptocurrency gebeuren. Dat is deels begrijpelijk want de verhalen erover zijn vaak sensationeel, gaat vooral over wat je er mee kan verdienen (ja er zijn mensen miljonair mee geworden) en ook weer verliezen (sommigen zijn nu geen miljonair meer) maar dat is de bovenlaag. Met elk systeem ontstaan er, ondanks de intentie van degene/n die het uitgezet heeft/hebben, stromIngen van gebruik in lijn met die intentie en van gebruik op manieren die daar tegenin druisen. Er is nu eenmaal de wet van vrije wil en die wordt op vele manieren, afhankelijk van het er aan gekoppelde bewustzijn, ingezet.

De diepere laag is de zoektocht naar hoe de macht van enkele systemen zoals de overheid, banken, etc te transformeren is naar de kracht van ieder individu, zoals jij & ik. Daar is het blockchain principe, waar de cryptocurrencies op draaien zeg maar, soort database, op gebaseerd . Als je daar eens op googled zul je meer begrijpen van het waarom van deze beweging. En ja het heeft nog heel wat kinderziektes, maar ons huidige geldsysteem of eigenlijk meer hoe wij met het huidige geldsysteem omgaan, is nog veel zieker.

En ook al kijk je op een afstand, weet dat het blockchain principe al voor veel meer dingen op de achtergrond wordt gebruikt, ook banken hebben dat intussen al deels in hun systemen verwerkt, dus het gaat alleen maar verder ontwikkelen.

Als je wilt meemaken hoe zoiets wordt opgebouwd zonder daar in te hoeven investeren, anders dan wat energie en tijd, lees dan verder hieronder over "De Apps", over crypto netwerken in opbouw

En/of als je het live wilt uitproberen, met gratis echte crypto, lees dan ga naar "Gratis Coins"

De Apps

Bij de cryptocurrencies heb je vele verschillende, waarvan een deel inmiddels als betaalmiddel is geaccepteerd of omgeruild kan worden voor andere valuta en deels in ontwikkeling is. Dat is goed want zo wordt steeds meer ontdekt wat goed werkt en wat niet.

Er zijn nu nieuw cryptocurrencies, die veel geleerd hebben uit de hgeschiedenis van bijv. de Bitcoin en bezig zijn om het veel toegankelijker te maken voor de gewone mens zoals jij & ik, die niet aan dat hele hektische handelgebeuren willen deelnemen, maar wel inzicht willen hebben in wat er gaande is.

Zij hebben apps gecreëerd, waarbij je aan de ontwikkeling kunt deelnemen en kunt ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Het is eenzelfde soort opbouw alsook bij de Bitcoin is toegepast.
Zij zijn nog in een pril stadium, d.w.z. de coins zijn nog niets waard en misschien worden ze dat ook wel nooit. Dat hangt er vanaf van of voldoende mensen gaan deelnemen zodat het op grote schaal getest kan worden.

Dat meedoen is gratis.
Je download de app op je telefoon, activeert het, vult gegevens in en je kunt beginnen met verzamelen.
Dat heet “minen” en op die manier verzamel je elke dag een basisbedrag per uur van de betreffende coin.
Na 24 uur stopt het verzamelen en moet je het door op een knop te klikken weer aanzetten.
Dat bedrag kan afhankelijk van de app verhoogd worden op verschiullende manieren. Bijv wordt je beloond als iemand die je uitnodigt ook deel gaat nemen, want het is voor het netwerk belangrijk dat het uitbreidt en zo de kans wordt vergroot dat het blijft bestaan en de doelen worden bereikt. Of als je aangeeft wie betrouwbaar is.

Het gratis verzamelen is een beloning voor het mee helpen opbouwen van het netwerk, maar het basisbedrag wordt steeds minder naarmate er meer deelnemers komen (wordt bijv. gehalveerd waneer het totale aantal deelnemers in het netwerk 10 miljoen of 100 miljoen bereikt), en stopt wanneer het aantal deelnemers is bereikt, wat nodig wordt geacht om naar de volgende fase te kunnen gaan van testen.

Ik vind het gaaf om te zien hoe zich dat ontwikkelt en gaat ontwikkelen en wil ondersteunen dat ze naar de testfase komen dus geef ik er op deze manier bekendheid aan, zodat meer mensen gaan deelnemen.
Zie het als een gratis game die echter in de fysieke wereld buiten je telefoon om ook echt een vorm aan het verkrijgen is. Of het allemaal lukt, gaan we zien, maar wie niet waagt, wie niet wint zeg ik dan maar.

Ik nodig je uit om er eens naar te gaan kijken. Om deel te kunnen nemen heb je een uitnodigingscode nodig. De apps werken met uitnodiging als eerste barrière, er vanuitgaande dat de meeste mensen geen louche figuren in hun team binnen laten. De code die je kunt gebruiken bij beide apps is: angelluc.

Voor mij is het belangrijkste dat ze kunnen gaan testen en ik kan waarnemen wat er gebeurt. Het proces volgen door er zelf in mee te spelen. Darrvoor zijn veel deelnemers nodig. En of het dus uiteindelijk wat gaat worden, zal de toekomst lerem. Genieten van het proces is het belangrijkste.
 
Het zal hoogstwaarschijnlijk niet het uiteindelijke geldsysteem worden wat wij nodig hebben maar door zo te experimenteren (daarom zie ik het als een game, zie het als leuk om spelenderwijs te leren) worden er wel waardevolle inzichten opgedaan waardoor de weg vrijer wordt voor het uiteindelijke systeem wat aligned is met de Nieuwe Aarde energie en voor iedereen bruikbaar is.
Dus wie weet tot in de app :-)

Pi

Is door 3 leden van de Stanford University opgezet, volgt nog steeds een mooie tijdlijn, hebben intussen meer dan 12 miljoen deelnemers en het groeit nog steeds.
Het meedoen is gratis. Je download de app op je telefoon, activeert het, vult je gegevens in en kunt dan coins verzamelen door elke dag te “minen” zoals dat heet. In realiteit is het net alsof je een game speelt op je telefoon, waarbij je dagelijks even een knopje moet indrukken om te zorgen dat het spel doorloopt.

Uitnodigingslink: https://minepi.com/Angelluc, uitnodiogingscode: angelluc

BEE

Een nieuwe variant die gestart is en goed gekeken heeft naar anderen is BEE, met hetzelfde principe als PI.
Aanmelden kan via https://bee.games uitnodigingscode: angelluc
Dus ook een optie om in te stijgen in een beginner coin waar je kunt zien hoe het wordt opgebouwd. Hebben nu 3 miljoen deelnemers en groeien heel snel.

Coins

Natuurlijk is live met cryptocurrency meedoen ook heel leuk, maar het is voor de meeste mensen nog te onzeker en spannend om zelf te investeren, vooral ook door alle verhalen die er rond gaan. Het lijkt inderdaad wat op het aandelen circuit waarbij er constant op en neer wordt gegaan met de waarde. Daarom is het zinvol om lange termijn te denken en niet korte termijn want dan wordt je slaaf van het in de gaten houden van de waarde om op tijd te kunnen reageren. Kijk je echter naar de lange termijn dan valt het over het algemeen wel mee. Daarnaast zijn er bepaalde crypto's die stabieler zijn dan andere en je dus bij voorbaat al meer rust hebt.

De crypto's die je verzamelt hebt of bijv. aankoopt, sla je op in een Wallet, een digitae kluis. Nu zijn er meerdere aanbieders van (gratis) kluizen en een daarvan biedt de mogelijkheid om gratis te gaan oefenen met verschillende crypto's.
Zij hebben ook een transactie systeem, om bijv. een crypto om te ruilen tegen een andere en hopen natuurlijk dat je daar gebruik van gaat maken, want daar verdienen ze aan. Maar die kosten, mocht je de gratis crypto's willen omruilen, kun je met die gratis crypto's betalen, totdat het op is natuurlijk.

Hier de link: https://www.coinbase.com/join/angeva_l
Transparantie: Dit is een affiliatelink (zie FAQ voor uitleg)

Dit is een mooie gelegenheid om het uit te proberen. Het kost je niets en als je niet meer verder wilt, omdat de crypto's op zijn of je wil er gewoon niets meer mee, meld je je gewoon weer af en heb je er in ieder geval kennis mee gemaakt en opgedaan.

Nadat je je hebt aangemeld, kun je je aanmelden voor gratis cursussen, waarbij je voor het bekijken van videos met uitleg over een bepaalde coin, je als dank wat van die coin gratis in je account krijgt.
Bijv. verdien EOS: https://coinbase.com/earn/eos/invite/6ckysb78
of Stellar Lumens: https://coinbase.com/earn/xlm/invite/qvrmbk3z

Vragen & Antwoorden

(klik op een link om de info te zien)

Vragen over Pi

in de basis komt het hier op neer dat je niets van waarde hebt haha zelfs niet met 1000 Pi. Het is in opbouw waarbij er 3 fases zijn.
Fase 1
Daar zitten we nu in en dat is zoveel mogelijk deelnemers verzamelen, waarbij er 10 miljoen nodig zijn (nu 300.000 - Sept 2019) om in de volgende fase te kunnen gaan testen.
Het is net als bij voetbal, met een paar mensen kun je wel een potje voetbal spelen maar een echte wedstrijd kan pas als je er minimaal 22 hebt dus dan kun je pas testen hoe de teams zijn en of het wel zin heeft met ze in de competitie te gaan.

Degenen die in deze eerste fase aansluiten worden beloond voor hun inzet om het aantal deelnemers uit te breiden. Hoe meer deelnemers er komen hoe minder er uitgekeerd wordt totdat het aantal benodigde deelnemers voor de testfase is bereikt (10 miljoen) en dan (of al iets eerder) is de beloning gedaald tot nul. Het bedrag aan Pi wat je tot dan toe verzameld hebt, is dan nog steeds niets waard.

Fase 2
Dan wordt getest hoe Pi reageert in een soort marktplaats waarbij diensten en goederen tegen Pi uitgewisseld kunnen worden.
Als daaruit uiteindelijk een stevige basis ontstaat dan komt de volgende fase.

Fase 3
Waarbij Pi officieel op de cryptocurrency markt wordt gebracht. Alle accounts worden gecontroleerd op echtheid, zodat het schoon begint. Eerst dan, als deze fase wordt bereikt, kan het zijn dat Pi wat waard gaat worden en uiteindelijk omgewisseld kan worden met andere cryptocurrencies of met "normaal" geld.
In de tussentijd kun je je er in verdiepen wat ze doen en gebruiken om het goed te laten verlopen of waar het fout gaat en hoe dat hopelijk (goed) opgevangen wordt.
Dus je kunt er het beste vanuit gaan dat je niets hebt, een game speelt en misschien een keer de jackpot trekt als het uiteindelijk echt wat waard wordt.
Dus just enjoy en relax 🙂
X

Niets, nada, noppes
Het is in opbouw en heeft voor nu nog geen enkele waarde. Pas als het fase 3 kan bereiken, bestaat er de mogelijkheid dat het tegen andere crypto's of "normale" valur=ta zoals de Euro omgewisseld kan worden. Maar tot daar aan toe is het nog allemaal speculatie en oefenterrein.
Dus door deelnemers te verzamelen wordt de kans wel groter dat het die staat gaat bereiken.
X

De security cirkel bestaat uit mensen die jij vertrouwt, waarbij je dus aan Pi of BEE te kennen geeft dat die mensen te vertrouwen zijn. Op die manier worden degenen die niet te vertrouwen zijn eerder zichtbaar.
Je kunt zoveel mensen als je wilt aan je security cirkel toevoegen, maar voor maximaal 5 krijg je een extra bonus op je basisminingbedrag. Voor elke deelnemer die je toevoegt aan je security cirkel gaat je verdienste per uur aan Pi (BEE nog niet) met een bepaald bedrag omhoog. Door dus minimaal 5 mensen toe te voegen, haal je het maximale rendement er uit.
XVragen en antwoorden over Crypto's

Zover mijn kennis reikt, zijn er naast de bekende crypto' zoals bijv. Bitcoin en Etherium inmiddels nog zo'n 2000 andere crypto's waarvan de meesten echter niet te verhandelen zijn. Er zijn ook verschillende redenen waarvoor ze gebruikt worden, bijv intern voor een bedrijf of een club en dan is het meer om uit het geldcircuit te stappen maar heeft geen waarde als betaalmiddel zoals de bekendste dat hebben.
X
Vragen en antwoorden over Affiliate

Een affiliate is iemand die een product of bedrijf promoot met een affiliatelink en daar misschien iets voor terug ontvangt van het bedrijf wanneer degene die op de affiliatelink klikt iets bij het bedrijf aanschaft.
Bedrijven zoals Bol.com gebruiken ipv advertenties, waarbij ze geld moeten uitgeven maar niet weten of ze er wat aan verdienen, affiliates want die worden alleen betaald als er werkelijk iets gekocht is dus voor hen heel rendabel. Vaak klik je ergens op een link en zonder het te weten ben je dan via een affiliatelink bij de website van bijv Bolcom uitgekomen en als je dan wat aanschaft, verdient de affiliate een klein bedrag op wiens link je (onbewust daarvan) klikte. Voor jou maakt dat niets uit, je betaalt hetzelfde of je nu wel of niet via een affiliatelink iets gaat aanschaffen. Voor de affiliate maakt het natuurlijk wel uit :- )
Het zijn minimale bedragen wat je ontvangt en het gebeurt ook niet vaak dat mensen klikken want er is concurrentie. Ik gebruik dat o.a. om gratis info op mijn website aan te bieden, etc.
X


Ik heb een tijdlang een pagina gehad met allemaal affiliatelinks waar een groepje mensen steeds heen ging om op te klikken als ze iets gingen aanschaffen bij een bbedrijf waar ik een affiliatelink van had. Want het is op zich zonde om er geen gebruik van te maken, aangezien het voor de klant niet uitmaakt, die betaalt nog steeds hetzelfde. Die webpagina is niet online op dit moment maar ik werk aan een nieuwe.
X